‘Meerval wordt plaag in rivieren’

verhalen over onze grote rivieren bij de gelijknamige podcast

‘Meerval wordt plaag in rivieren’

Tags: , , , , , ,

12 reacties

 1. John de Geus schreef:

  Duitsland moet je elke gevangen vis doden. Beter dat ze beroepsvissers verbieden. Die zijn een plaag voor vis bestand.

  Gr. John de Geus

 2. Mark verzijl schreef:

  Alles voor eigen gewin. Om zijn zakken goed te vullen.

  Wat een onzin. Net als de palling meneer mag ze wel vangen en mee nemen. Maar de sport visser, krijgt een dikke prent. Als die een palling in bezit heeft.

  Ook wordt er in Nederland. Bijna geen zoetwater vis gegeten. En gaat het grootste gedeelte op export.

  Ook zijn div. Filmpjes in de ronde gegaan. Dat de beroeps in tijden van de gesloten tijd. Nog alles aan weg vangen is. En daar wordt niks aan gedaan.

  Dit is ook een groot en dom verhaal. Voor het gewin van ze eigen centen.

  • Hjerre de winter schreef:

   Vis iedere avond op maas.vang geen brasem,voorn,winde en baars meer.echt iets van afgelopen 2 jaar dat t de spuigaten uit loopt zo.
   Ik ga dr op vissen en zet ze NIET terug.te eten raad ik echt af.zit vool dioxines en zware metalen.weg met die zooi.heb er in jaren 80 1 gevangen in nieuw- vennep.paar jaar later waren ze mega gegroeid,en de vijver leeg.laat vissers erop vissen en geef n vergoeding ofzo

 3. F. Egberts schreef:

  Op de Waal vang je ook al bijna niets meer dan heb ik het over de Winde en de Barbeel. Ik heb er vele dagen gezeten met een goede vriend en mijn zoon, geen stootje geen tikkie zie je meer. Sportvisserij Nederland roep deze monsters een halt toe, want inderdaad alles verdwijnt in die grote bekken.

 4. Lucas van der Geest schreef:

  De beroepsvisser doet allerlei uitspraken die niet of onvoldoende onderbouwd worden door feiten, verkregen uit onderzoek. Of zelfs misleidend. In Duitsland moet een sportvisser elke gevangen vis doden, niet alleen meerval. Deze beroepsvisser praat wel heel erg in zijn eigen straatje.

 5. Soeradj Bhaggan schreef:

  Dit is de grote onzin! Meerval vangt alleen de zwakkere exemplaren en zorgt voor een gezonde vispopulatie. De beroepsvisser wil er gewoon geld aan verdienen! Daar draait het gewoon om! Dat het slecht gaat met andere vissoorten komt door grondels! Deze vissoort is een plaag die niet wordt aangepakt! Grondels vreten het kuit van andere vissoorten op en daardoor worden andere soorten steeds schaarser en slechter te vangen! Meerval is een alleseter en vreet alles wat hem voorgeschoteld wordt en is dus waardevol voor een goede waterkwaliteit en vispopulatie! Ook zijn het kannibalen en regelen zij zelf hun bezetting op een water.

 6. g wagenaar schreef:

  Dat de vis stand achter uit gaat is geen wonder het water wordt te schoon te helder alle deskundigen die er verstand van hebben hebben nooit jaren gevist ik ben nu 58 jaar vis regelmatig maar merk dat het vangen van een vis steeds moeilijker gaat in mijn jeugd had je aan een stukje brood en een paar wormen genoeg om een paar vissen te vangen nu zonder lokvoer krijg je bijna niks meer aan de haak .de geleerden willen dat er strak alleen nog kraanwater door de rivieren en slootjes stroomt zo schoon moet het volgens hen worden. Volgens mij heb je voeding nodig om te groeien en dat moet in het water zitten dus meer fosfaat in het water zodat het kleine grut kan ontstaan en dan in een lange ketting de visstand weer kan groeien

 7. Fred schreef:

  Wat denkt u over de rivier kreeft die alle jong broed van de zoetwatervis opeet in onze polders bij Broek op Langedijk?

 8. Peter De Bruin meerval schreef:

  Wel apart dat je in Spanje gewoon karpers grote voorns en ok dikke meervallen kan vangen vis er al jaren en vang altijd karper en grote voorns en snoekbaarsen en das op de ebro dus heel apart dat het hier op open water alles kapot gaat de ebro is een delta wat niet open is en hier kunnen ze overal heen dus aparte uitspraken allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *