Sfeervol IJsselconcert Tangarine met rivierverhalen

Het begint een traditie te worden: voor de derde keer geeft Tangarine een sfeervol IJsselconcert in Zwolle. Wim Eikelboom vertelt rivierverhalen uit de omgeving. Een foto-impressie.

Tekst en foto's Wim Eikelboom/Rivierverhalen

Tangarine schreef voor de podcast Rivierverhalen/IJsselverhalen het nummer ‘Kijk naar de rivier’. Arnout en Sander Brinks – de mannen van Tangarine – wonen sinds een paar jaar in Zwolle en zijn van de IJssel gaan houden. Bij de presentatie van de podcast Rivierverhalen gaven ze een buitenconcert in de uiterwaaarden. Dat smaakte naar meer. In 2021 is dat herhaald in de achtertuin van familie Sluiter op de Schellerdijk. Die tuin grenst aan de natuur van de uiterwaarden. Op de achtergrond is de kerktoren van Hattem te zien en de Hanzeboog.

IJsselconcert op langste dag

Op de langste dag van het jaar – 21 juni – waren er twee concerten: eentje om zeven uur en eentje om tien uur ‘s avonds. Alle bezoekers – honderd per concert – kregen een koptelefoon. Dat was in verband met de geluidsnormen die gelden voor een Natura 2000-gebied. Met een vrijwel stille uitvoering, was er geen sprake van overlast voor de aangrenzende riviernatuur.

Alle bezoekers reageerden superenthousiast over de combi van concert en rivierverhaal. De fraaie avondlucht zorgde voor een fantastische sfeer.

Tangarine IJsselconcert Zwolle
Terwijl de lucht een prachtig schouwspel laat zien, speelde Tangarine hun liedjes.
Wim Eikelboom IJsselconcert Tangarine Zwolle
Wim Eikelboom vertelt rivierverhalen van mensen uit Zwolle die langs de IJssel leven.
IJsselconcert Tangarine Zwolle met rivierverhalen
Toen de duisternis intrad, leken de lichtjes van de koptelefoons op vuurvliegjes.
Tangarine IJsselconcert Zwolle
Alle bezoekers namen hun eigen kleedje mee en wat te drinken.
Tangarine IJsselconcert Rivierverhalen
Lees ook

Contactgegevens: Wim Eikelboom